Allt om ingenting på en dag som denna

Regnet öser ner och jag ser inte fram emot att försöka ta mig till tåget utan att se ut som en dränkt katt. Hade vi börjat "vanlig" tid hade jag nog kunnat få skjuts till pendeln och slippa gå i regnet, men idag har vi en onödig sovmorgon till klockan tio och jag orkar inte sitta i skolan flera timmar för tidigt. Fast egentligen gör det mig inte mycket att regnet vräker ner, problemet är bara att jag inte vill att min underbart fina väska från Arashi BW tour ska bli blöt, och därför måste jag försöka klämma ner allt i min gamla, lilla väska haha.
 
Jag har alltid älskat fredagar och jag har alltid längtat till dem, men med schemat vi har nu går lite av det bort. Vi slutar nämligen fyra och då är jag inte hemma förrän efter fem. Visst, det är egentligen inte speciellt sent men just fredagar orkar jag inte med sådant, typ. Fast egentligen är det en rätt lätt dag, en rätt okej dag, med bara en lektion som jag inte alls vill ha, och jag tror dagen kommer gå snabbare än möjligt. För det är trots allt fredag, äntligen fredag, och på fredagar är allt möjligt.
 
Nåja, det är ändå en bra dag såhär långt och lite regn gör väl ingen skada, och med ett glatt humör kan jag väl klara mig genom en lång skoldag. För att jobba upp ett ännu bättre humör ska jag lyssna på lite musik och ha det bra innan jag måste sätta igång med livet igen.
 
Subarashiki Sekai.. Kändes bara så rätt just nu. Dessutom stämmer det, och just nu är jag på ett himla bra humör även fast regnet regnar där ute. Inte gör det mig något, egentligen.

En omöjlig lista

Igår hade jag min första svenskalektion för terminen och ett film-tema startades upp. Vi skulle berätta för varandra och läraren vad vi brukar se på för filmer och serier, och sedan dess har jag försökt skriva en lista på vilka filmer och draman jag ska prioritera att hinna se först.
 
Det finns så himla många draman (och flera filmer) som jag verkligen vill se, men tiden är inte tillräcklig för att jag ska hinna se allt. Därför tänkte jag nu alltså skriva en lista på vilken ordning jag ska se saker i, men jag märkte snabbt att det är alldeles för svårt.

Högst på min lista står iallafall att se klart Mikeneko Holmes no Suiri. Jag har väntat och väntat och väntat på att avsnitt 4-11 ska textas (alltså har jag bara sett avsnitt ett till tre) men nu har det gått över tre månader och tja.. Jag orkar inte vänta mer. Därför blir det till att se resterande avsnitt utan text, och även fast jag inte kommer förstå mycket så ligger den högtst upp på listan.

Sedan blir det svårare, mycket svårare. Jag vill verkligen se Kuruma Isu de Boku wa Sora wo Tobu, en drama special från i år, och den hamnar väldigt högt upp i listan. Samtidigt vill jag väldigt gärna se klar Maou som jag började med för ett tag sedan, och att jag inte har sett de båda pikanchi filmerna än är helt klart inte okej. Sedan vill jag ju.. Nä, jag får nog fortsätta spåna på den där listan ett tag.
 
Den gemensamma nämnaren mellan allt jag vill se är väl att minst en från Arashi är med i varje drama/film. Visst finns det mycket annat bra också, men av någon anledning hamnar inte de lika högt upp på listan, hehe.

Ett sug efter nya fiskar

För ett par dagar sedan var jag inne i djuraffären med en kompis. Hon skulle köpa en speciell lampa (haha, alltså ingen vanlig ikea-lampa utan en glödlampa för reptiler) som bara finns i djuraffärer, och när vi ändå skulle upp till centrum kunde vi lika gärna ta det då. Hon hittade vad hon sökte (iallafall nästan) utan större problem och vi var inte där någon längre stund, men den korta stunden var tillräcklig.
 
Jag kunde inte låta bli att kasta ett öga eller två mot akvarierna, och nu är jag så otroligt sugen på att köpa nya fiskar. Planen är att införskaffa ett gäng guldbarber till ciklidakvariet och få tag på ett par pandapansarmalar också, och jag känner att det börjar bli dags att göra det nu. Akvariet har varit igång i.. Jag vet inte hur länge, men det är länge nu, och jag tror det skulle bli bra med lite mer liv och rörelse där i.
 
Stora akvariet ska det inte införskaffas några fiskar till, men till lilla skulle det egentligen också behövas lite nytt. Det går dock inte eftersom jag blivit med sjukdom där efter att ha köpt fiskar från en dålig affär (de bar alltså på sjukdom när jag köpte dem, men symptomen visade sig inte förrän ett tag efter) och därför går det inte att släppa ner nya fiskar där. Jag har, som jag sagt tidigare, behandlat mot falsk neonsjuka flera gånger men det vägrar ge med sig. Istället för att ta bort sjukdomen har medicinen gett mig ökad mängd snäckor vilket jag inte är glad över, och det kommer ta ett tag att bli av med alla igen. Vad som kommer hända där vet jag inte riktigt, men det är väl bara till att avakta ett tag och se hur det hela utspelar sig.
 
 
Upp