Kort dag

Veckans sista skoldag blev bättre än väntat och vi slutade hela två timmar tidigare än de senaste fredagarna, hur skönt som helst. På mentorstiden diskuterade vi orättvisor och saker vi inte gillar med skolan och vissa specifika saker i den och klassen var på hugget. Jättebra, tycker jag, för annars finns det ingen chans till att något förändras.
 
Svenskalektionen blev svårare än väntat, vi skulle nämligen sätta ihop en spellista på max 10 låtar. Otroligt svårt och helt omöjligt, det var ungefär så det kändes. Jag får jobba vidare på det hemma, och det kommer inte bli lätt.
 
Biologi och idrotts teori hade vi sedan kvar, och båda flöt på smidigt. Gjorde nästan inget på biologin och teorin började kvart över ett istället för tre (!) vilket gjorde att vi slutade redan vid två. Även fast jag inte var hemma förrän vid halv fyra kändes det skönt, i vanliga fall är jag hemma först halv sex på fredagar.
 
Nu är det fredagskväll och fredagsmys och det ska jag njuta av tills kvällen är över.
 

Torsdagens Horse Show

Efter att vi slutat skyndade jag mig hem och bytte om innan jag mötte upp Lalli. Sedan begav vi oss mot globen för att gå på smyginvigningen av horse show. Det var repetiotion av inledning, avslutning och en del shownummer samt två olika hopptävlingar och allt höll på i ca 3 timmar. Även fast det är roligare att gå på någon av de riktiga showerna var det kul att se. Lite extra kul var det eftersom det var flera hästar med som jag "känner", både från blåkulla och fors.
 
När showen var slut drog vi oss hemåt och lyckades missa pendeln med ett par sekunder och fick vänta på nästa i en halvtimma. Det resulterade i att vi inte var hemma förrän halv elva, och efter en kallskuren middag och hyffsat snabb dusch var jag i säng lagom till tolv.
 
Både jag och Lalli hade kameror med oss och vi bytte rätt hejvilt mellan dem. Min kamera fick skarpare bilder men den var väldigt seg och zoomen sög, medan hennes kamera var svårare att få skarpa bilder på men var mycket, mycket snabbare och hade lite bättre zoom. Bilden över är iaf tagen av någon av oss med min kamera, och det var i princip den enda som blev hyffsat skarp, haha.

Ridskoledag

Igår var det ridskoledag i skolan och jag spenderade alltså min dag på farsta ridskola. Först hade vi stalltjänst med utsläpp av hästar, mockning och sopning och sedan var det dags för ridning. Hoppning stod på schemat och jag red lilla Tintin som jag bara ridit en gång förut. Det gick mycket bättre än jag trodde att det skulle gå och jag kände mig riktigt glad efter. Han var pigg och rolig att hoppa och precis sådär snäll som så många hästar är.
 
Efter lunch hade vi hovprov och det gick väl rätt mycket åt skogen. Oförberedd och tja.. Det hade varit svårt att hitta information vilket gjorde det svårare. Förutom det fick vi också veta att vi ska hoppa för någon hopptränare nästa vecka, och dumt nog valde jag markarbete. De blev så få i den gruppen och när jag ändå fick en häst jag inte hoppat innan (vi valde innan ridningen) tyckte jag att jag lika gärna kunde köra markarbete för att det förmodligen ändå inte skulle gå bra, men det ångrade jag snabbt. Nåja, inget att göra åt och det blir säkert kul ändå.
 
Så här mycket snö var det igår, och sen dess tror jag nästan att det kommit dubbelt så mycket till
Upp