Valborg

Idag är det valborg vilket betyder mösspåtagning!
Klockan ett samlades vi i skolan för att lyssna på tal, äta snittar och dricka bubbel i våra vita mössor, och ungefär halv två började två traska hemåt igen. För min del blev det varken några snittar (fisk och sådant, blä) eller bubbel (måste jag verkligen säga varför? haha..), men mössan hade jag iallafall på mig och det kändes viktigast. Nu är den nerpackad i sin förvaringsbox igen tills den ska användas nästa gång, om 35 dagar då jag går ur skolan en gång för alla. Galet.
 
Jag firar valborg med en god bok och koala no march, riktigt mysigt om jag får säga det själv! Jag har inte råd att följa med de andra tjejerna ut, nu är det nämligen sommar som gäller och där får man hosta upp minst en hundring för bara inträde, vilket jag inte har råd med. Det känns dock inte som någon större katastrof, jag är trött och nöjd med att ligga hemma och softa. Förmodligen sover jag redan innan de har hunnit börja dansa, haha, men jag ska ändå hålla tummarna för att de får en lyckad natt.
 
Mina fina tjejer idag

Tröttis

Igår stod utgång på schemat efter jobbet och idag är jag TRÖTT.
Antar att jag kunde räknat ut det innan, att jag skulle vara riktigt sliten efter den här veckan och en utgång på det kanske inte var det bästa, haha, men aja. Det hade inte varit någon fara om det inte var så att jag nu har blockpraktik i två veckor och tvingas gå upp fem varje dag.. Suck! Det positiva är dock att det är valborg nästa vecka vilket bara lämnar tre skoldagar kvar, och en av dem är mösspåtagning. Underbart!

Idag har jag legat på soffan och halvslumrat hela dagen, om man bortser från den timma jag var ute med hunden. Jag och Lalli utnyttjade vädret till max med både shorts och linne, och det var riktigt mysigt ute i det fina vädret och jag hoppas att allt det här "det ska snöa på torsdag"-pratet visar sig hur fel som helst. Nu är det nästan maj och jag är redo för sommar och sol.
 

Diplomerad hästskötare

Den här veckan har varit långt ifrån rolig!
Inte nog med att vi kom tillbaka till skolan efter vårt allra sista lov, dessutom var det hästskötarexamen idag! Hela veckan har alltså gått åt till att alla varit mer eller mindre hysteriska och stressade, och jag tror inte någon gjort vad de skulle på lektionstid. Istället har vi suttit med näsorna över hästböcker för att plugga in alla hästens skelettdelar, allt som finns att veta om foder, karenstider, hästhållning, sjukdomar samt en mängd praktiska moment. Inte blev det bättre när vi på tisdagen fick info om dagen, och fick se att den låg mellan 07.45-16.30. Det blir inte en lite lång dag!
 
Idag var det alltså dags, det vi väntat på i tre år, den stora, riktiga hästskötarexamen. Jag var inte speciellt nervös under dagen (även fast det självklart är omöjligt att inte vara nervös alls!), jag var nämligen övertygad om att jag inte skulle klara mig. Den känslan följde med mig genom hela dagen då momenten inte kändes så bra, men hör och häpna, jag blev godkänd! Nu är jag alltså diplomerad hästskötare till min egen stora förvåning, men nog är jag glad alltid! Även fast jag inte vill jobba med hästar på heltid i framtiden hatar jag att misslyckas på prov, och därför ville jag såklart klara det!

Den stora frågan är dock om Silver känner skillnad nu när jag inte är någon "vanlig" skötare längre, det blir upp till bevis imorgon ;)
 
Upp