När tiden finns

Nu har jag avverkat en första arbetsintervju och kan alltså slappa med gott samvete, skönt! 
Jag antar att det gäller att passa på, nu när jag faktiskt har tid, och när jag känner att jag gjort mitt bästa har jag ro nog att slappna av och njuta av ledigheten. I måndags fick jag hörs något som gjorde mig så glad att jag inte visste vad jag skulle ta mig till, även fast ingenting är klart eller bestämt. Man kan alltid hålla tummarna, och det ska jag verkligen göra. 
 
Förövrigt är det underbart att vara tillbaka hos Silver igen, och vi har det supermysigt. Tjock om magen på massa hö under sommaren, men med ett strålande humör och sådär sötsöt som bara hon är. Nu när jag inte har några måsten under dagarna, bortsett från att gå ut med hunden och plocka disk, passar jag på att åka dit tidigt på eftermiddagen. Det betyder att jag är helt ensam i stallet, och det är så jag trivs som allra bäst. Silver också, lilla tjejen, vi gillar när det är tyst och lugnt. Jag är där runt en och en halv-två timmar, sedan är både hon och spiltan rena och fina och jag svart av smuts, haha!
 

Terminsstart

Igår hade jag (äntligen!) min första Silverdag för terminen, och det är konstigt att allt kan kännas som vanligt så fort. Hästarna går fortfarande ute på natten vilket inte gav mig någon lång tid till silver-pyssel, men två rotborstar hans med och silver var sötsöt, alltså var allt precis som det ska. Efter det spenderade jag någon timma med att smörja ett vidrigt smutsigt träns och putsa av en sadel lite snabbare, och så blev det en storstädning av spiltan för att få bort allt äckligt spindelnät. Nytt nosludd fick hon också, såklart, och det var verkligen på tiden. I vanliga fall byter jag varje gång jag är där, fyra gånger i veckan, så ni kan förstå hur det såg ut. Grimman hade hon kvar, till min stora glädje. Den var dyr och är fortfarande hel och fräsch, så jag hoppas på att hon kan behålla den länge till. Den är ju så snygg!
 
Sovmorgonen idag blev kortare än planerad, och till följd av det är jag trött. Med tanke på klockslaget jag gick och la mig igår borde jag dock vara piggare än någonsin, haha. Morgonen startade jag dock med att mathandla, och till kvällen ska vi iväg och äta på en favoritrestaurang. Söndagsmeny finns det där, vilket gör att man kan äta gott för en hundring och det passar mig perfekt, snålare människa får man leta efter! Pank är jag visserligen inte, men som arbetslös får man hålla hårt i plånboken och om det fortsätter som nu får jag inte pengar förrän december, haha! I förra veckan var jag tvungen att inhandla lite nytt i hästgarderoben för att klara av året, och nu är det bara ett par till chaps som saknas i garderoben. Gärna mörkbruna, att matcha med mina nya jobbarskor, annars ett par svarta att rida i, så får mina gamla gå runt och skära sig mot jobbarskorna.
 

Golden

Något jag inte tror att jag visat här är mina fina gulingar.
För ett par månader (?) sedan kunde jag äntligen köra igång mitt 240 liters akvarium igen, och den här gången som jag ville ha det! Med fyra gröna växtakvarium var jag riktigt sugen på ett Malawikar med bara sten i, och så fick det också bli. Större än 240 liter var dock omöjligt att passa in i rummet, och därför valde jag att satsa på de minsta, mbuna. Först ut var ett gäng Golden, 2+3 skulle det vara, men jag undrar om inte en av de tre honorna är en liten hane. När de gått i det nya karet i en månad, tillsammans med två ancistrusmalar av större storlek, fick tre till golden hoppa ner i karet, och nu har jag alltså 2+6/3+5. De är oerhört livliga, vackra och glada, och jag är så himla glad att jag valde just dem! För tillfället är de tre nya honorna bleka och magra, men jag gör mitt bästa för att fodra upp dem och de ser redan gladare ut tycker jag. Om några veckor är det dags att skaffa mer fisk, och då ska de gula golden mixas med blåa maingano, och det kommer bli så himla bra!
 
Upp