Fredag, härliga fredag

Fredag, äntligen äntligen fredag.Under hela läsåret har fredagar varit en av de värsta dagarna under veckan, men nu när det är lov har fredagar blivit en sån där härlig, underbar dag igen. Jag har längtat hela veckan haha! Visserligen betyder det att lovet är slut (och att jag verkligen borde börja plugga..), men det är nästan värt det. Mysfredag är det idag, och det kan nog ingenting förstöra.
 
Planerna för dagen ser ut som så att jag först ska byta vatten i det nya akvariet, och sedan ska jag bege mig in till stan med Lalli för lite shopping. Någon direkt shopping blir det inte för mig, jag är glad nog om jag hittar en tröja jag kan ha på morgondagens utgång, men Lalli har lite mer att titta på och jag hänger såklart med. Själv tog pengarna slut på bokrean, haha, och även om jag inte ångrar det önskar jag att jag hade lite mer pengar att röra mig med. Aja, jag ska väl vara glad så länge jag får ett studiebidrag haha, och det räcker rätt bra just nu.
 

Andra och sista dagen på bokrean

Idag var det alltså dags att bege sig mot bokskotten igen, och den här gången med m och p i släptåg. Redan innan hade jag bestämt mig och satt en gräns på två böcker, men vem försöker jag lura? Under tiden jag gick igenom alla de böcker jag inte hann med igår hann jag plocka på mig sju stycken, och sedan kände jag mig faktiskt helt nöjd. Jag såg faktiskt inget mer efter det som jag ville ha (även om jag är relativt säker på att det fanns ett flertal titlar jag inte såg och annar skulle ha köpt, haha), och nu kan jag alltså kända mig helt och hållt nöjd på bokfronten. 33 nya böcker blev det på årets bokrea (för ja, nu är det faktiskt stopp!) och alla är sådana där böcker jag bara vill läsa nu på en gång. Hur jag ska lyckas välja senare när det är dags att börja läsa har jag ingen aning om, haha..
 
Förutom fånigt mycket böcker är det akvarierna som varit på schemat under lovet. Det gamla fick sig en uppfräschning och det ska jag visa någon dag, men de andra ser ut som de brukar och ska. När stora akvariet kommer tillbaka ska jag köpa helt nya växter till det, och därför plantera de växter som är i nya i de andra tre. I nya ska det nämligen inte vara några växter i framtiden, utan det ska bli ett stenakvarium. Att jag sedan valt arter som vill ha algväxt är jag väl inte lika glad över, haha, men jag vänjer mig säker tillslut.
 

Bokrea

Idag började den årliga bokrean, och ingenting gick som planerat.
Planen var att jag skulle ta mig iväg till bokskotten imorgon eftermiddag med m och p, det är nämligen den enda affären värd att besöka. Bokrean i de vanliga affärerna är urusel medan bokskottens är helt underbar, 40% rabatt på varenda bok i hela affären! DET kallar jag rea, och böckerna där har dessutom ett bra pris från början och sortimentet är stort så det finns inget att förlora på det.
 
Sagt och gjort vaknade jag tio över åtta imorse, med bara en sak i huvudet. Halv nio lämnade jag huset för att bege mig till pendeln, jag kunde ju inte vänta till imorgon! Istället var jag framme lagom till öppning och stod som nummer två i kön när dörrarna öppnades, och sedan for jag runt i butiken under en halvtimma. En halvtimma är kort tid (mina vanliga besök brukar gå på ett par timmar, hehe) men jag hade tidspress och plockade därför bara på mig böckerna jag sedan innan visste att jag skulle göra. När klockan blev mycket och korgen alldeles för tung var det dags att betala, och sedan släpade jag mina tolv nyinköpta böcker hela vägen hem. Imorgon är det på't igen som gäller, då ska jag släpa med mig föräldrarna dit för att spana efter böcker som jag inte vet finns, och trots att jag ska lugna mig lite tror jag säkert att jag hittar något.
 
Utöver de tolv böckerna från bokskotten har jag även två böcker från coop i bokrea-högen på mitt sängbord, och från adlibris är ytterligare tolv böcker påväg. På bokreans första dag står jag alltså med 26 nya böcker som på något sätt ska gå in i bokhyllan, och jag har spenderat ungefär 1600kr. Det är egentligen alldeles för mycket men så himla värt det att jag inte kan känna någon ånger, haha!
 
Upp