Så kan det gå

Här sitter jag och skrubbar sand, när alla andra är på kryssning och festar.
Det blev som det blev den här gången, med fel datum på fel ställe och jag får istället dra med mig ett gäng ut i helgen. Hälften kommer väl dissa oss, de lär behöva vila upp sig efter 23 timmars fest, men ett litet gäng blir vi allt iallafall. Klackarna kan jag fortfarande inte bära och några kläder att ha har jag inte heller, men kvällen blir vad man gör den till och vi ska ha kul!

Idag är en kanske inte riktigt lika kul dag. Skolan slutade som vanligt vid den pinsamma tiden tio i elva, och jag drog mig hem för lite lunch innan jag promenerade bort till sötsöt. Blåkullavägen var långt ifrån kul idag, svinkalla vindar åt alla möjliga håll, och jag var minst sagt frestad till att stanna hemma. Väl där var vi utan problem, jämför med ute var det varmt och skönt i stallet och sötis var på bra humör, precis som jag. Inte lika glad är jag kanske nu, när gruset jag tvättar till ett akvarium vägrar bli rent. Efter en fyrtio tvättar önskar jag att första omgången kunde bli klar, jag har en femton kilo kvar som är lika smutsig och ett tålamod som snart är obefintligt.
 
Iallafall(!) så kom jag inte hit för att klaga (utan för att jag hade tråkigt, hehe) och det ska jag inte heller göra nu. Mina akvarium hinner aldrig bli tråkiga innan jag får ett nytt sug igen, och nu planerar jag förfullt. Igår spenderade jag någon timma med att skriva ner och jämföra optimala förhållanden i t.ex. temperatur och pH-värde för mina kära fiskar, och testarna jag gjorde sedan stämde tack och lov överrens! Det stora ska med lite tur snart vara fixat och sedan ska det startas upp igen, och om kanske en månad är det dags att dra igång gamla akvariet igen. När det sedan blir dags för malawisarna.. Åh, jag kan knappt vänta!
 
Gammal bild på när nya precis var igångsatt och rothelvetet flöt, haha!

Oplanerat

Dagen blev inte riktigt som planerat, med ett bågnande akvarium som snabbt fick tömmas på vatten. Egentligen inga stora problem, mitt nya står (stod) fortfarande tomt och redo att fyllas. Nu skjuts visserligen det projektet upp, men hellre det en vattenskada i mitt nya, fina rum. Hur det blir med mitt stora fina akvarium får vi se, vi ska bråka och tjafsa med affären som inte vill reklamera det, och i värsta fall går det alltid att "laga" det själv. Lite silikon på rätt ställe och det är snart igång igen. Riktigt fint blev det i nya akvariet iallafall, kommer nästan kännas lite synd att riva upp det igen, men nog ska det bli lika bra i det "gamla"!
 
Vad har jag mer gjort idag? Inget skulle jag vilja säga. Var iväg till bromma för att köpa mer växtnäring och fick tre till priset av två, vilket gjorde dagen lite bättre för en fattig tjej. Sedan har dagen spenderats med de andra akvarierna som ville ha lite nytt vatten i sig, annars var det ingen fara. Gamla akvariet råkade ut för en del problem, tyvärr, men nu verkar det lugnt och fint igen. Det blir till att avakta nån månad så får vi se hur det utvecklar sig, och jag håller tummarna för att allt är som det ska. Jag är fattig som jag är och snart blir jag ännu fattigare, haha, så jag kan alltid hålla mina tummar och tår.
 
En av mina finisar i det nya akvarierna. Det är lite mindre och såklart bara tillfälligt, men det verkar inte gå nån nöd på dem!

Tröttis

Idag åkte jag hem från skolan, satte mig i soffan och somnade.Jag slutar pinsamt tidigt på onsdagar, tio i elva på förmiddagen och i lagom tid för lunch. Alldeles för tidigt för att åka till stallet dock, och istället får jag spendera en timma hemma innan jag ger mig vidare ut i kylan. Idag blev det dock en riktigt lång timma, jag lyckades nämligen somna och fördrev tiden på ett relativt härligt sätt haha.. Mot stallet blev det så fort jag vaknade upp och jag var framme lagom till kvart i tre, pigg och glad.
 
Nu är jag inte riktigt lika pigg längre och jag skulle gärna sova några timmar till istället för att plugga. En redovinsning denna fredag och en inlämning nästa, och jag är många meningar från att bli klar. Plugget lockar inte och allt annat verkar roligare.. Och därför hamnade jag här! Utan något vettigt och säga, och utan något kul att visa. Aja, bara att sätta fart.
 
Lalli klagar på att hon aldrig är med i min blogg längre så.. Varsågoda, två
bilder från i lördags!
Upp