En toppenaffär

 Igår kom den nya säsongen av Doctor Who äntligen ut så att även lilla jag kunde köpa den. Den släpptes redan i förra veckan om jag minns rätt (kan ha varit förrförra hehe), men import till Sverige och sådant tar ju ett tag. Igår morse, vid halv sex tiden på morgonen, såg jag att den äntligen fanns att beställa från Science fiction bokhandeln och jag kastade snabbt in en beställning. Vid tre-tiden fick jag ett mail om att min order blivit postad, och idag landade den i brevlådan. Wow, snacka om snabbt! Superbra service, jag har faktiskt aldrig varit med om att få något så snabbt förut, och absolut inte på gratis frakt. Senast jag beställde från adlibris fick jag vänta över en vecka på att de bara skulle skicka min leverans, och den skulle ändå finnas i lager.
 
Jag gillar verkligen sf bokhandeln, och nu för tiden köper jag det mesta där. Bortsätt från att de har alla mina favoritserier och prylar till dem har de också mycket av de böcker jag vill läsa, och till ett bra pris dessutom. Anledningen till att jag inte handlat så mycket där tidigare år är för att jag av någon anledning fått för mig att de var svindyra, vilket inte alls stämde vid närmare kontroll. Bäst är dem iallafall, för en nördig tjej som mig.
 

Smeknamn

Kärt barn har många namn brukar man ju säga, och när det gäller en viss liten fröken är jag böjd att hålla med.
Sötsöt, gumgum, lill-sillan, bruden, myspysan, listan kan göras lång! Jag säger vad jag får lust med, och i de allra flesta fall låter det bra dessutom, tillräckligt bra för mina öron iallafall. Egentligen är det väl inte så konstigt, tiden tickar vidare mot sju år och under den tiden har jag samlat namn på hög. Vissa använder jag alltid, andra dyker upp som en kär gammal bekant och stannar i några dagar innan de försvinner igen. Vissa, som "lilla sillgurka" sa jag för första och absolut sista gången under kvällen idag.
 
Imorgon är jag ledig och styr fötterna mot friends arena, vilket ska bli supermysigt. Det ska dessutom bli väldigt skönt med en sovmorgon (klockan ringer inte förrän halv åtta, det ni!), även fast jag gärna skulle ha jobbat om det inte vore för horse show. Jag gillar att jobba helt enkelt, även om det såklart är najs med två dagar lediga på en vecka, gärna på rad också. Nu kör vi en ledig dag imorgon, jobb på lördag och sedan en till ledig dag på söndag. Det blir nog bra det där!
 

Kylan kommer smygande

Brr, vad kallt det har varit idag!
-5 grader imorse när jag gick hemifrån och inte mycket varmare när jag skulle hem igen. Inte helt populärt, men å andra sidan är det nästan december och snart vill jag nog ha lite snö på marken. Inget slask och blöta skor, utan fint och fluffigt vill jag ha det, precis som det ska vara. Just nu sitter jag och värmer upp mig på en mugg kall choklad, hur det nu hänger ihop. Ingenting jag egentligen gillar eller brukar dricka, men väl hemkommen från stallet lockade det. Gott? Nej, inte idag heller, men visst fanns myskänslan där!
 
Imorgon står det jobb på schemat men på fredag är jag faktiskt ledig. Istället styr jag fötterna mot globen friends arena för årets horse show! Fredagen bjuder på dressyr och clinic för min del, och på söndag ska jag ta del av kvällshowen med min kära syster. Det var egentligen meningen att jag bara skulle gå då, men jag blev bjuden på fredagen och det ska bli riktigt mysigt och roligt. Finns det något bättre sätt att fira in första advent på?
 
Upp