Första julbaket
Idag har julmusiken spelats på högsta volym och jag har spenderat hela dagen vid spisen. En ledig dag betydde julbaksdag, det gäller att passa på när tiden finns! Närmare jul kommer jag ha fullt, fullt upp och då måste jag ändå hinna göra ett tiotal olika tryfflar, så under det som återstår av den här veckan ska allt annat bakas klart och frysas in. Fyra saker hann jag med idag och de tre återstående sakerna får bli på söndag, sedan återstår bara lussekatter. Allting vågar jag alltså kasta in i frysen förutom mina älskade tryfflar, de ska hållas så fräscha och fina som möjligt inför jul och därför får det baket hamna på söndagen den 21 december.
Jag hittade en nästan tom fryslåda och efter att ha stuvat runt lite fick jag ner allt jag bakat under dagen där, ren och skär lycka haha. Där får de vara i fred också, för ätas ska det inte förrän på julafton. Inte minsta smakbit! Istället finns det en liten tallrik i kylen med de fula kantbitarna som får fungera som smakprov (och som får ställa upp framför kameran. Inget inlägg utan bild!), och vid åtta åker de fram, så får vi se vad vi tycker. Gott har det luktat i huset iallafall, ljuvligt gott.

Rockyroad, tomtefudge (som i verkligheten har en trevlig ljusrosa färg), gräddkola med pecannötter och chokladtäcke samt puff-kola. Mums!