Rock Tonight

 
Det här är en av mina topp-tre favoriter från den nya skivan. Nu har jag nämligen hunnit lyssna på skivan några (många) gånger och börjat bilda mig en åsikt om mina absoluta favoriter, men det är inte lätt att välja! Jag gillar alla helt enkelt, och de tre jag valt som bäst kan mycket möjligt ändras dag till dag. Det beror lite på vilket humör jag är på liksom, haha, och det gör mig faktiskt ingenting.

Oplanerad utan planer

Planer blir inte alltid som man tänkt och därför sitter jag hemma ikväll.
Klart det är tråkigt, jag hade sett fram emot kvällen, men det är sådant som händer ibland och bara att acceptera. Istället kör vi en annan dag! Halloween är det och gatorna är fulla med utklädda barn, hit är det dock ingen som hittar vilket gör kvällen tyst och lugn. Ibland är det allt bra att bo lite avsides, då slipper man det eviga plingandet på dörren under dessa högtider.
 
Morgondagen tänkte jag ägna åt lite akvariepyssel och lördagen jobbar jag, sedan är mitt sista höstlov officiellt över. Söndagen räknas inte, tycker jag, den är alltid lika tråkig och grå. Jag kan dock inte låta bli att längta tills måndag då studentmössorna äntligen ska designas och beställas. Att det sedan ligger efter skoltid och att det kostar mer än jag egentligen har råd med ska jag ignorera för stunden, det kan det väl ändå vara värt!

Mina fina tjejer i tisdags!

Akvarieuppdatering

Det var ett tag sedan jag berättade nånting om mina akvarium, och nu är det dags att ge er en liten uppdatering. För det mesta har det inte varit mycket att säga, det flyter på bra, men nu finns det allt lite att berätta och lite att drömma om. Om kanske en månad kan flytten ner i källarrummet börja och det är stora akvariet som går först. Hur vi ska få det ner för två trappor som dessutom svänger på mitten vet jag inte, men på något sätt ska det gå och när de första väl är avklarade kommer de andra gå som smort.
 
I de två mellanakvarierna är läget helt under kontroll, eller kanske tillochmed bättre! Vattnet håller en bra kvalité, både växter och fiskar är välmående och jag börjar äntligen bli nöjd med inredningen. Det är lite mer trix och fix som ska göras innan allting är "perfekt", bla. funderar jag på att byta till sand i den ena av dem. Helt säker är jag inte än, men det skulle vara kul med lite variation och just sand har jag aldrig haft.
 
I det lilla akvariet är växter och fiskar glada, men rötterna har färgat av sig på vattnet vilket resulterat i rödbrunt vatten. Totalt ofarligt och fiskarna trivs bra ändå, däremot förstörs den estetiska bilden lite och jag har därför tillbringat nån timma med att koka rötterna för att få dem att släppa så mycket färg som möjligt. Förhoppningsvist dröjer det inte länge tills all färg gått ur dem och vattnet klarnar igen, och då kommer det bli ännu finare i karet.
 
Det stora akvariet däremot, det är där problemen ligger. Fiskarna påverkas inte heller av detta, men jag vill ändå få ordning på det så fort som möjligt för säkerhetens skull. Någonting har nämligen blivit tokigt med filtret och smutspartiklar flyter runt i vattnet; Inte fint! Nu har vi kört igång ett externt filter också vilket förhoppningvist kommer rätta till problemet, och sedan är det dags att gå till botten med problemet. Jag misstänker att allt kommer ordna sig fort och problemet borde inte heller komma tillbaka, men i akvarievärlden kan man aldrig vara helt säker och saker händer utan orsak. Huvudsaken är iallafall att fiskarna mår bra och det gör de utan att klaga.
 
Min fina honungsgurami-hane
Upp