Jobbdag

Idag har jag varit trött, men jobbdagen har ändå gått förvånandsvärt bra. Visst hade jag lite problem med en extremt slö kniv och en oöppnad höbal, och visste blev det mer problem när den visade sig vara dålig på ett ställe, men annars tror jag det mesta gick som det skulle och jag överlevde den långa dagen. Jag slutade ungefär halv tre, och efter att ha ätit lunch åkte jag faktiskt hem. Silver ska nämligen gå ett dressyrprogram imorgon och därför fick hon tillräckligt pyssel ändå och jag, som ändå var så trött, kunde åkte hem med gott samvete.
 

Praktikdag fem och på tur

Igår var min sista praktikdag den här omgången. Vi hade alltså en kort blockpraktik på en vecka, och från och med nästa återgår allt till att jag bara har praktik på tisdagar igen. Jag är riktigt ledsen över att vi inte har fler hela veckor, efter en vecka på fors har jag ingen som helst lust att komma tillbaka till skolan utan skulle helst stanna terminen ut, hehe.
 
Igår flöt förmiddagen på bra, men eftermiddagen blev lite stressig. Inga hästar skulle kittas så jag mockade lite och torvade ännu mindre på förmiddagen (efter att vi fått ut alla hästar, det är det som tar längst tid) och sedan fodrade jag lunchhö till dem i hagarna. Efter lunchen var vi uppe på logen och skulle rensa lite saker och därför blev det sedan lite stress med att få stallarna klara och hästarna in.
 
Klockan fyra började en tur, och den turen fick jag följa med på. Det var hela tolv personer som kom för att rida, vilket ledde till att vi blev ett led på femton personer och hästar som red genom naturen. Jag fick rida Vaka, en islandshäst jag inte ridit tidigare och som jag tyckte var himla kul och fin att rida. Förutom att det var kul att tölta fram ute i naturen var hon riktigt fin att rida och var väldigt lyhörd för hjälperna. Därför är det bara att hålla tummarna att jag får rida henne någon gång på tisdagslektionerna också.
 
Klockan sex var vi tillbaka på gården och ungefär klockan sju åkte jag hem. Innan det tog vi hand om hästarna efter turen (främst sätta på exemtäcken) och snurrade träns, sedan var vi uppe i ett av de mindre stallen och fyllde hönät och vatten. Lite lagom jättetrött var jag när jag kom hem, men kul hade dagen varit.
 
Har som vanligt inga bilder från fors men.. Silver är sötsöt

Praktikdag fyra och skötardag

Jag är tröttare än tröttast och det är bara torsdag.. Hur ska resten av veckan gå? Nåja, jag ska se till att komma i säng tidigt idag, redan nio, och jag hoppas att det lyckas så att jag kan vara utvilad till imorgon, som är sista praktikdagen den här veckan.

Dagen idag har väl flutit på bra. Istället för att kitta hästar blev det lite mockning idag, sedan har jag väl gjort mycket av det vanliga förutom att rensa lite saker som skulle slängas eller förflyttas. Jag börjar få lite koll på saker nu, vilket underlättar främst när flockarna släpps in. Jag brukar stå uppe CR, där det bara står åtta hästar, och ta emot dem, och snacka om det var svårt första gångerna att veta vem som skulle in var. Många av dem är snälla och går rätt, men sedan kommer någon lurig en som vet precis hur man förvirrar mig, haha. Idag gick det dock smidigast hittills och alla kom in som de skulle.
 
Efter praktiken åkte jag direkt till blåkulla för att sköta om världens finaste lilla ponny. Hon var sötsöt men lite väl smutsig om benen, allt regn har gjort hagarna leriga. Bortsätt från det blev hon iallafall ren och fin efter lite borstande och pysslande och hon kändes glad och positiv. Åkte hem efter kanske en timma, var helt enkelt för trött för att orka vara där längre, haha, men då hadevi hunnit borsta och pyssla, samt tvätta spilta och borsta rent leriga benskydd.
 
Upp